TNS Teachers
Antoinette Leerdam

"TNS-studenten stellen goede vragen"


Docente Antoinette Leerdam reist om de week op en neer vanuit Rotterdam om les te geven bij TNS. 'Een leuke groep om mee te werken. Wat wil je nog meer?'
Hoe zorgt Antoinette ervoor dat zij haar jarenlange ervaring met het vak 'Ondernemen & Financiën' aan de studenten bijbrengt? Kom erachter!

Hart en nieren

Eigenlijk wist Antoinette het al van jongs af aan: zij is gemaakt voor het docentenleven. En dat blijkt ook wel, na haar 40 jaar lange ervaring van lesgeven op verschillende opleidingen. 'Ik ben sinds kort gestopt met werken in loondienst. Maar na een gesprek met de directrice van The New School, werd ik toch weer geënthousiasmeerd om les te gaan geven.' De enthousiaste Antilliaanse Antoinette is dus een persoon die anderen graag dingen bijbrengt. Dit blijkt wel uit het feit dat zij niet alleen lesgeeft aan studenten, maar ook coach is. 'Ik geef lezingen en ben coach om mensen te helpen, vorm te geven aan hun toekomst.' Zo zie je dat haar hart altijd heeft gelegen bij het onderwijs: 'Alles wat ik nu doe, vind ik leuk om te doen. Vandaar dat ik ook een nieuwe stap heb gezet ondanks het feit dat ik eigenlijk was gestopt met lesgeven.' Door de ervaring van Antoinette op zowel mbo-opleidingen als hogescholen, heeft zij verschillende soorten studenten leren kennen. 'De gezellige sfeer en de vragen die de TNS- studenten stellen, maakt de sfeer erg goed.' Alhoewel Antoinette woonachtig is in Rotterdam, vindt zij het toch leuk om iedere week in de trein te stappen om op mini-vakantie in Amsterdam te gaan.

Innovatie
Antoinette is enthousiast over de TNS studenten. 'Het is prettig om les te geven aan kleine klassen, want daardoor zie ik dat studenten eerlijk kunnen zeggen wat ze denken.' Wat volgens Antoinette vooral voordelig is aan de kleine klassen op TNS, is dat zij op een innovatieve manier kan lesgeven, wat zij ook graag doet. 'TNS zit tussen verschillende musea. Zo wil ik tijdens mijn vak werken met de stad.'

Onafhankelijkheid
Antoinette probeert altijd studenten ervaring te laten opdoen uit de praktijk. Vaak wordt Ondernemen & Financiën op een lastige manier uitgelegd aan studenten. 'Ik wil ze laten zien dat het allemaal heel logisch is en cases uit de praktijk in het klaslokaal brengen.’ Zo geeft Antoinette wel toe, dat ondanks dat zij een belasting opleiding heeft gehad, de wereld rond- om ondernemen en financiën ingewikkeld in elkaar zit. 'Maar als je alles begrijpt en je als ondernemer onafhankelijk kan opereren, ook al komen er economische tegenslagen, kan je ver komen.’ Dit heeft Antoinette ook op haar eigen leven toegepast zodat zij op een slimme manier meerdere inkomsten heeft. De TNS-studenten kunnen dus veel van haar leren.

Schrijven
Naast haar passie om voor de klas te staan, is Antoinette ook bezig met haar vakgebied achter de schermen. Zo heeft zij verschillende studieboeken geschreven over innerlijk leiderschap en bedrijfseconomie. Ook nu weer is ze bezig met het schrijven van een nieuw boek. 'Hoe houd je de regie op je eigen leven' is een thema dat mij interesseert en waar ik een nieuwe boek over wil schrijven.'
Maar Antoinette is niet enkel met haar vakgebied bezig, zo kan je haar ook altijd verblijden met een cultureel uitstapje. En een stedentrip naar Londen en/of Berlijn wordt zij ook altijd blij van.

Door: Estelle De Boeck 
Dat klinkt goed!
Benieuwd naar onze andere docenten? Ambieer jij een carrière rondom marketing en communicatie? Wil je graag alles leren over ondernemen? Meld je nu aan en ontdek wat The New School jou te bieden heeft.