Gelukkig nieuw studiejaar!

Het nieuwe studiejaar is begonnen! Dat betekent dat er weer hard gewerkt wordt aan nieuwe vakken, stages en afstudeerprojecten. Maar dat niet alleen: de studenten én docenten zijn blij om elkaar weer te zien na een lange, warme zomer. En natuurlijk verwelkomen we de nieuwe lichting eerstejaars, die vol enthousiasme aan hun nieuwe studie beginnen.  
Tijdens de openingsdag maakten de nieuwe studenten en hun ouders in informele sfeer kennis met elkaar en met de docenten. Traditiegetrouw spraken directeur Kees Spijker en voorzitter van de Raad van Toezicht Dré Kampfraath iedereen op vrolijke wijze toe in onze zonovergoten tuin. 

Hard aan de bak

In de introductieweek gingen de nieuwe studenten met tweedejaars studenten en hun docenten op pad om elkaar nog beter te leren kennen en een voorproefje te krijgen van hun eerste studiejaar. Ze deden onder andere een rondvaart door Amsterdam, een Escape game en een workshop van Google Nederland in de Spring House. Tessa Lomans, eerstejaars: ‘En we kregen een rondleiding door het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, waar we ook een filmpje maakten. Dat vond ik erg leuk!’ Annelot van Steenbergen, eerstejaars: ‘Het was een interactieve week die een goede basis heeft gelegd voor het komende jaar, maar vooral ook voor de band tussen de studenten onderling.’ Eerstejaars Timo Brands kan dat alleen maar beamen: 
‘De introductieweek was een accurate representatie van het nieuwe jaar. Ik heb nog meer zin van gekregen om keihard aan de bak te gaan.’
– Timo Brands, eerstejaars

Een warm bad

Nu de tweede studieweek er bijna op zit, kunnen de nieuwe studenten ook daar al wel iets over zeggen. Annelot: ‘The New School biedt echt een goede, veilige leeromgeving. En het is ook heel gezellig, ik heb erg veel lol.’ Timo: ‘Er zijn veel goede leraren die zelf in het vakgebied zitten.’ Daar voegt hij lachend aan toe: ‘En daar hou ik van!’

En de ouderejaars zijn blij om weer terug te zijn op school. Babette Kolff kijkt uit naar het tweede jaar, waar ze vol goede moed aan begonnen is: ‘Terugkomen op The New School voelde als een warm bad. De gezellige activiteiten met de nieuwe eerstejaars in de introductieweek zorgden ervoor dat het 'ons-kent-ons'-cultuurtje op school niet verloren gaat. Nu de eerste lessen er weer op zitten, voel ik dat de lat dit jaar weer net wat hoger ligt, en ik kijk uit naar de uitdaging.'
Terugkomdag
De derde- en vierdejaarsstudenten zijn begonnen met hun eerste en tweede stages. We wensen hun een plezierige en leerzame tijd toe. We zien ze graag terug op de terugkomdag op 31 oktober om hun ervaringen te horen. We kijken ernaar uit! 
Op de openingsdag worden de nieuwe eerstejaars direct gefotografeerd door fotograaf Mario Toscani.
De laatste informatieoverdracht voordat de nieuwe studenten aan de slag gaan.
Dat klinkt goed!
Begint het meteen bij je te kriebelen als je dit leest? Ambieer jij ook een creatieve carrière rondom marketing en communicatie? Wil je graag alles leren over ondernemen? Meld je nu aan voor de volgende open dag en ontdek of The New School ook iets voor jou is.