TNS Stage verhalen |
Quote Amsterdam

‘Het voelde al snel vertrouwd. Elke dag ging ik met een tevreden en voldaan gevoel naar huis’.    

Onze studenten lopen in hun derde en vierde studiejaar een stage van ongeveer 5 maanden. Een van de stagebedrijven van een van onze studenten is het mediabedrijf Hearst. Zij heeft zich de afgelopen maanden gefocust op de marketing van het tijdschrift Quote. ‘Stage bij Quote geeft je de mogelijkheid je netwerk te vergroten, kennis te maken met enorm veel verschillende werkzaamheden, geeft je de ruimte om te leren en dingen uit te vinden en geeft je zelf ook de mogelijkheid alles eruit te halen wat erin zit’.

‘Voordat ik mijn eerste dag had, was ik enorm zenuwachtig. Er gingen verschillende dingen door mijn hoofd: wat als ik het niet leuk zou vinden of wat als ik de mensen niet aardig vind. Mijn eerste dag was fysiek op kantoor. Ik had mij leuk aangekleed en had m’n boterhammetjes gesmeerd voor mijn eerste dag. Ik stapte op de fiets en kwam na 15 minuten aan op de Moermanskkade in Amsterdam. Het was een prachtig en groot gebouw aan het water. Ik werd opgehaald bij de receptie door mijn stagebegeleider en zij bracht mij naar de plek van Quote. De hele redactie zat daar en ik werd door iedereen welkom geheten. Ik had natuurlijk nog geen taken, maar al snel werden mij dingen verteld die ik kon doen. Ook was er een redactievergadering waar ik bij mocht zijn. Hier ging het direct al over alle edities die in het komende half jaar gepubliceerd moeten worden. Ik werd direct in het diepe gegooid. Maar al snel werden mijn taken duidelijker en ging ik van start. Het voelde al snel vertrouwd en na de eerste dag ging ik met een tevreden en voldaan gevoel naar huis. Dit gevoel is de rest van de maanden gebleven.

De verschillende werkzaamheden die je mag doen als stagiair bij Quote zijn divers.
Partijen benaderen voor marketingsamenwerkingen. Het nauw in contact zijn met de (online) redacties van Quote. Sponsoraanvragen beoordelen en afhandelen. Winacties bedenken, artikelen schrijven, analyses maken. En als kers op de taart: het ondersteunen bij de organisatie van het jubileumevenement van de Quote 500 en de Masters Expo beurs in de RAI in Amsterdam.Al met al kan ik zeggen dat ik een enorm leuke en leerzame periode heb gehad bij Quote.

Stage lopen bij Quote geeft je de mogelijkheid je netwerk te vergroten, kennis te maken met enorm veel verschillende werkzaamheden,
geeft je de ruimte om te leren en dingen uit te vinden en geeft je zelf ook de mogelijkheid alles eruit te halen wat erin zit.
Kortom, Quote was voor mij de perfecte plek voor mijn eerste stage. Ook is Quote/ Hearst zeker een plek waar ik mijzelf later zie werken.

Als ik advies zou mogen geven aan een eventuele nieuwe stagiair(e) van Quote dan is dat: waardeer deze stageplek!
Je krijgt met enorm veel mensen te maken. Iedere connectie is goed voor de toekomst. Ik ken genoeg mensen die stage hebben gelopen en maar twee verschillende suffe werkzaamheden mochten doen. Bij Quote ben je een volwaardige stagiair waar je geen koffie hoeft te zetten en broodjes hoeft te halen. Tijdens je stage denk je misschien dat je het zwaar hebt en dat je weer liever school wilt, omdat je dan af en toe een dagje vrij hebt, maar nee. Geniet ervan! De weken en dagen gaan enorm snel, je hoeft in het weekend nooit aan school/ iets voor werk te doen en iedereen is super vriendelijk en geïnteresseerd.
En een advies voor iedereen die nog op zoek is naar een stage: ik kan Quote aan iedereen aanbevelen!’


Dat klinkt goed!
Benieuwd naar TNS? Ambieer jij een carrière rondom marketing en communicatie? Wil je graag alles leren over ondernemen? Meld je nu aan voor de volgende open dag en ontdek wat The New School jou te bieden heeft.