Nieuws

De eerste editie van TNS Talks vond plaats op 14 september 2016.

Een lezing, gegeven door oud-burgemeester Ed Johnson van Asbury Park, New Jersey.

Ed Johnson was in Nederland voor een conferentie in Den Haag en door eerdere goede ervaringen met The New School wilde hij graag nog eens langskomen om te spreken over ‘the elections’.

Voor ons is het heel fijn om een keer een goed inzicht te krijgen van een specialist over hoe het er nu eigenlijk aan toe gaat in Amerika. Deze verkiezingen in het bijzonder. Velen vragen zich af hoe het kan dat iemand als Trump zo ver kan komen in de race om het presidentschap. Ed Johnson kon ons gelukkig veel vertellen over hoe het systeem nou precies werkt, wat de aantrekkingskracht van beide kandidaten is en wat we ongeveer kunnen verwachten.

Nadat hij meer inzicht had gegeven over hoe de verkiezingen werken en wat voor tactieken Trump en Clinton toepassen, vertelde hij over de rol van de media en het belang daarvan. De media zijn zo belangrijk en dominant in Amerika dat ze een kandidaat echt kunnen maken of kraken. Hij gaf geweldige voorbeelden, zoals hoe de media om zijn gegaan met het onwel worden van Clinton; hoe groot dit uitgelicht werd en hoeveel impact zoiets kan maken.

Op vragen als waar hij zelf op gaat stemmen of wie zijn voorkeur heeft mocht hij volgens zijn contract helaas niet ingaan. Hij heeft de afgelopen twee jaar gewerkt als politiek analyticus voor MSNBC. Wel konden we natuurlijk zijn voorkeur tussen de regels door lezen.

TNS Talks gaat drie keer per jaar plaatsvinden met elke keer een ander thema. We hebben het nu over buitenlandse politiek gehad en de volgende onderwerpen zullen waarschijnlijk journalistiek en economie/bedrijfswereld worden. Wanneer er een volgende editie TNS Talks gepland wordt, zullen we u dat tijdig laten weten.

Mocht u de lezing nog eens terug willen kijken, klik dan hier.

Tekst: Falco Jensma (cohort 2015)
Beeld: Dorus Adriaanse (cohort 2015)
Over The New School
The New School biedt een vierjarige hbo opleiding aan op het terrein van communicatie, creativiteit en ondernemen. In die vier jaar leiden we je op om te kunnen werken in een veelzijdig vakgebied. We hebben oog voor de ambachtelijke, de creatieve en de innovatieve aspecten in dit vakgebied en voor jou als individu.