TNS Teachers
Joort Visser

Het is een gekke periode op TNS. Lessen en tentamen worden online aangeboden en de school is al een poosje leeg. Toch was het leuk om docent rechten Joort Visser weer even een op een te kunnen spreken. Weliswaar via de telefoon, maar dat maakte het niet minder gezellig. 

Joort Visser
Dit jaar is zijn eerste op TNS. Naast zijn werk hier is Joort docent aan de HvA. Voordat hij als docent begon, was hij actief als notaris en werkte hij aan juridische projecten bij een detacheringsbureau. Maar na korte tijd had hij besloten dat docent zijn echt zijn roeping is.

Toen hij op het schoolplein van zijn zoontje kreeg te horen dat TNS een nieuwe rechtendocent zocht, liet hij zich dit geen twee keer vertellen. Binnen korte tijd stond Joort al vol enthousiasme voor de klas bij TNS.

Ook al werkt hij hier nog maar kort, toch zijn er al genoeg leuke momenten geweest tijdens de lessen. Joort durft creatief te zijn in lesgeven en weet hoe hij het vak rechten leuk en interessant maakt. Zo heeft hij voor zijn eerstejaars een les georganiseerd waarbij de studenten in teams moesten koken voor elkaar. Joort had deze les gepland om samen met de klassen aan bildung te werken. Hij laat zelf weten dat dit zeer geslaagd was en dat veel studenten ook enthousiast waren over de les.

Joort: ‘TNS biedt mij de kans om de studenten echt te kunnen coachen, ook buiten de lessen om. Daarnaast wordt mij hier de vrijheid gegeven eigen lessen te ontwikkelen. Deze autonomie is erg fijn.’

En dat hij het coachen zo prettig vindt, blijkt wel over zijn kijk op de school zelf. Joort: ‘De informele omgang geeft een open sfeer, waardoor iedereen toegankelijk is en zichzelf durft te zijn. Mensen kunnen je zo echt verrassen! Dit geeft energie en biedt een fijne creatieve werkomgeving.’

Naast alle fijne ervaringen op school en zijn positieve start is ook Joort tegen een aantal dingen aangelopen. Zo laat hij weten dat hij soms te hoge verwachtingen had van studenten, omdat hij het in het begin lastig vond de planning van de andere vakken en activiteiten in zijn eigen lesprogramma te betrekken. Gelukkig wist hij hier samen met de leerlingen altijd op een prettige manier een oplossing voor te vinden.

Wat Joort zelf wil meegeven aan iedereen die nog twijfelt over onze opleiding én aan hen die al zeker weten aan hun avontuur op TNS gaan beginnen is: wees nieuwsgierig en durf uitgedaagd te worden.
‘Als je houdt van uitdaging op het gebied van marketing en creativiteit en je bent goed in communiceren, dan is TNS echt iets voor jou. Je wordt begeleid en gecoacht door heel ervaren docenten én heel leuke studenten, die er zijn om elkaar te helpen. Alleen ga je snel, maar samen kom je er sneller.’

Tekst: Jaclyn van Lochem

Dat klinkt goed!
Benieuwd naar onze andere docenten? Ambieer jij een carrière rondom marketing en communicatie? Wil je graag alles leren over ondernemen? Meld je nu aan voor de volgende open dag en ontdek wat The New School jouw te bieden heeft.