Nieuws

Op 12 april gaf journalist en Azië-specialist (en inmiddels docent op The New School!) Joan Veldkamp een lezing voor de tweede TNS Talks in de Vondelkerk in Amsterdam.

Een belangrijke vraag die tijdens de bijeenkomst aan bod kwam, was: “In hoeverre verandert de relatie tussen Azië en de Verenigde Staten nu president Donald Trump aan de macht is, en wat zijn hiervan de effecten?”

Joan vertelde op zeer natuurlijke wijze over de problematiek in Noord-Korea, China en de verhouding tussen Amerika (en de rest van de wereld). Voor veel TNS Talks bezoekers was het actuele onderwerp erg verhelderend. “Dit onderwerp stond redelijk ver van mijn bed, maar door Joan’s verhaal heb ik het idee dat ik veel meer weet over Azië en de politieke verhoudingen met Amerika.”, aldus student Ben Kloosterhuis.

Ook Ellen de Winter, ouder van TNS student, vindt TNS Talks een professioneel en inspirerend initiatief: “Een absolute must om hier mee door te gaan. Want, de mix van studenten die straks de toekomst in moeten met alumni en ouders, in combinatie met een inspirerende talk, creëert grote betrokkenheid en nieuwe kansen. Zowel, persoonlijk als maatschappelijk.”

TNS Talks is een serie bijeenkomsten met inspirerende sprekers waarin elke keer een ander aansprekend thema centraal staat. De volgende TNS Talks zal plaatsvinden begin schooljaar 2017 en zal tevens een viering worden van ons 30 jarig jubileum! We houden u op de hoogte over het nieuwe thema en spreker(s).

Joan Veldkamp is politicoloog en freelance journalist. Van 2005 tot 2011 werkte ze als correspondent in Japan en China. Vrijhaven Shanghai is haar eerste boek en verschijnt in september 2017. U kunt hier (http://www.joanveldkamp.nl) contact opnemen met Joan en alvast een reservering maken voor haar boek. 
Over The New School
The New School biedt een vierjarige hbo opleiding aan op het terrein van marketing, communicatie, creativiteit en ondernemen. In die vier jaar leiden we je op om te kunnen werken in een veelzijdig vakgebied. We hebben oog voor de ambachtelijke, de creatieve en de innovatieve aspecten in dit vakgebied en voor jou als individu.