Beste concept bij wedstrijd in Berlijn

Winnen in Berlijn

Afgelopen zaterdag 24 juni heeft een studententeam van The New School een belangrijke hogeronderwijs-prijs gewonnen in Berlijn. TNS nam voor de vijfde keer deel aan de internationale conceptontwikkelingswedstrijd The Future of Education van de BSP Business School Berlin. Dit jaar met als thema ‘Kreativität in Lernen und Lehren’.


V.l.n.r.:  Sarah Saber (BSP Berlin), Beatrijs Kuyf (tweedejaars), Alexander van der Pal (eerstejaars), Pien Jordaan (eerstejaars), Milco Leijen (vierdejaars), Mimi Dunk (tweedejaars), Carmèla Prins (tweedejaars), Evelyn Gitnik (BSP Berlin) & Carli Jager (projectbegeleider).

Eerste prijs!

Na eerder twee keer de tweede prijs te hebben gewonnen werden we dit jaar nummer 1. Zes teams, uit Duitsland, Zwitserland en Nederland, presenteerden hun concept. Het TNS-concept was gericht op een combinatie van speciale ruimtes en gaming met als resultaat een leeromgeving waarin creativiteit in het leerproces geoptimaliseerd wordt. Het 3D-ontwerp viel zo goed in de smaak dat onze studenten na afloop zijn benaderd door Professor Dr. Sandra Freygarten van de Medical Hochschule Hamburg. Zij is bezig met het ontwikkelen van fysieke leeromgevingen en heeft onze studenten gevraagd met haar mee te denken.


Samenwerking met Duitse studenten

Bijzonder dit jaar was de aansluiting van twee Duitse psychologiestudenten bij het TNS-team. Hierdoor kreeg ons project een extra internationale en interdisciplinaire impuls.

Het team bestond uit eerstejaars Alexander van der Pal en Pien Jordaan, tweedejaars Mimi Dunk, Carmèla Prins en Beatrijs Kuyf, vierdejaars Milco Leijen en de twee Duitse studenten. De eerste prijs is deelname aan een speciaal congres over Virtual and Augmented Reality in augustus in Berlijn georganiseerd door de VR Business Club Berlin, het grootste professionele netwerk van Virtual, Augmented and Mixed Reality in Duitsland. 

Learn hard, celebrate harder

Maar uiteraard werd er eerst in Berlijn zelf gevierd, samen met oud-student en projectbegeleider Carli Jager en directeur Kees Spijker. Met op afstand veel dank aan onze docent Bart Haensel, die zijn expertise als docent aan de Design Academy in Eindhoven en als professioneel creatief filmmaker kon omzetten in inhoudelijke adviezen aan ons team. The New School: kleine hbo, groot succes! 
Tekst: Kees Spijker
Fotografie: Carmèla Prins
BSP Business School Berlin
Inzet wordt beloond
Bij The New School wordt inzet beloond. Wanneer studenten net even dat stapje verder durven te gaan, maken zij kans om deel te nemen aan diverse activiteiten die bijdragen aan hun ontwikkeling (en CV!). Naast The Future of Education worden er andere excursies, trips en dergelijke georganiseerd. 

Klik op onderstaande link om een beter beeld te krijgen van het curriculum van The New School.