TNS Alumni Stories | ondernemer
Ryan Posthumus

              “TNS heeft mij geleerd hoe ik dromen in de praktijk kan waarmaken.”

Voor de TNS Alumni Stories gaan we vandaag in gesprek met Ryan Posthumus, alumni van het cohort 2015. Na zijn studie bij TNS is hij ondernemer geworden en eigenaar van Real Brands Agency. Als we een willekeurige docent vragen over Ryan’s studietijd, dan horen we veelvuldig de volgende dingen terug komen: “Ryan heeft een grote mond en heel klein hartje”, “12 ambachten, 13 ongelukken”, en “Kickbokser”

Ryan geeft zelf ook volmondig toe: “Ik was zeker geen schooltype maar ben altijd wel met plezier naar TNS gegaan.” Met name ook door de interessante docenten, die werken in hun eigen vakgebied. “Ik heb zoveel geleerd tijdens mijn opleiding, door mijn stages en kennis over de vakken kon ik meteen na mijn studie beginnen met mijn eigen bedrijf. TNS heeft mij geleerd hoe ik dromen in de praktijk kan waarmaken.”

Voor zijn stages heeft hij twee heel verschillende richtingen gekozen. De eerste stage was op Curaçao als makelaar. Voor stage twee is Ryan aan de slag gegaan voor een kledingmerk als online marketeer. Dit sloot perfect aan bij zijn interesses, want op zijn 16de is hij al begonnen als ondernemer met de verkoop van kleding, en ook tijdens zijn studie is Ryan hier mee door gegaan.

Onder het mom: “you visualise, we create” heeft Ryan al een aantal jaren zijn eigen bedrijf: Real Brands Agency. Op de vraag waarom hij is gestart als ondernemer was het antwoord eenvoudigweg: “Ik ben mega eigenwijs en om die reden heb ik altijd al voor mijzelf willen werken.” Real Brands Agency helpt merken bij het opbouwen van hun website, inzetten van social ads, creative branding en influencer marketing. Ryan: “Ik ben selectief in mijn klanten, ik wil werken voor merken waar ik echt in geloof. Neem bijvoorbeeld Club Air, waarvoor we de website hebben gemaakt.”

                                                               Of ik nog advies heb voor studenten?
                                                                       Jazeker! Heel veel zelfs!
                                                       “Volg altijd je eigen gevoel en neem risico’s.
                                            Maar ook, je leert meer dan je denkt dat je leert op school.”

En ten aanzien van het ondernemen; ondernemen betekent stappen durven te zetten. Het is een kwestie van gewoon beginnen en ontwikkelen gedurende het proces. En gebruik hiervoor ook de school, begin daar al met het opzetten van een eerste concept. Geloof in jezelf en ga er vol voor! “Ik wist ook nooit wat ik leuk vond, tot ik het gewoon ging doen.”

Tot slot vragen wij Ryan wat zijn plannen zijn voor de toekomst. Ik zou graag meer influencers aan mij willen binden, om nog vettere projecten te realiseren. En als ik echt groot droom, zou ik graag uitbreiden naar het buitenland, bijvoorbeeld Spanje!  

Door: Nada Anakrouch
Dat klinkt goed!
Begint het meteen bij je te kriebelen als je dit leest?
Ambieer jij ook een creatieve carrière rondom marketing en communicatie?
Wil je graag alles leren over ondernemen?
Meld je nu aan voor de volgende open dag en ontdek of The New School ook iets voor jou is.