TNS Alumni Stories | schrijver
Julia van Baaren

Voor deze TNS Alumni Stories gaan we langs bij Julia van Baaren, alumni van het cohort 2016. Julia is schrijfster en heeft onlangs haar eerste boek uitgebracht, Jules. Als we haar voormalige docenten en medestudenten vragen naar hun herinneringen aan Julia, komt vooral naar voren dat ze creatief en introvert is en een grote ontwikkeling heeft beleefd gedurende haar tijd bij TNS. Ook geeft iedereen aan dat Julia een goede schrijfster was. Julia werkt momenteel als junior copywriter bij Van De Jong.

Voor haar afstudeerproject wist Julia één ding zeker: 'Ik ga niet onderzoeken, maar schrijven’. Het resultaat van haar afstudeeropdracht, een boekje van 60 pagina's over haar persoonlijke ervaringen met een eetstoornis, bracht Julia op het idee om een compleet boek te maken, ‘Een boek als dit is er nog niet, ik ga dit gewoon afschrijven’.

Julia begon met schrijven tijdens haar therapie, waar ze haar dankbaarheid uitsprak en haar situatie in perspectief probeerde te plaatsen. Mede hierdoor is ze erg trots op haar boek, ondanks dat ze na duizend correctierondes nog steeds foutjes in de tekst ontdekte.

De lancering van Jules was erg spannend voor Julia, omdat ze niet wist hoe mensen zouden reageren op de persoonlijke verhalen die ze deelt. Het boek geeft een oprecht kijkje in de zwaarste periode van haar leven. Tot Julia haar verbazing waren de reacties beter dan ze ooit had durven dromen, en het boek krijgt zelfs al een 3de druk!

Het verhaal van Julia is een goed voorbeeld van de vrijheid die een student krijgt op TNS en het ontwikkelproces wat daaraan gepaard gaat. We kijken uit naar de toekomstige projecten van Julia en wensen haar alle succes in haar verdere schrijverscarrière.
Dat klinkt goed!
Benieuwd naar onze andere docenten? Ambieer jij een carrière rondom marketing en communicatie? Wil je graag alles leren over ondernemen? Meld je nu aan voor de volgende open dag en ontdek wat The New School jou te bieden heeft.