TNS Talents |
Kas de Leeuw

Het TNS Talent van vandaag is Kas de Leeuw.
Kas heeft kookboek 
Moeten, Mogen & Uitsloven geschreven.
Kas wil graag verder in de culinaire wereld.
TNS helpt Kas hierbij en zijn stage bij 24Kitchen helpt natuurlijk ook.  

‘Iets creëren wat uiteindelijk in de winkel komt te liggen’
Voor deze editie van TNS Talents gaan we langs bij Kas de Leeuw. Hij heeft tijdens zijn studie op The New School een kookboek geschreven met de titel Moeten, Mogen & Uitsloven. In dit kookboek vind je gerechten van verschillende niveaus. ‘De gerechten bij uitsloven kan je bereiden als je indruk wilt maken.’

Wat voor soort kookboek heb je geschreven?
‘De insteek van het kookboek is dat er verschillende soorten gerechten in zitten die een bepaalde moeilijkheidsgraad en tijdsduur hebben. Er zijn drie verschillende categorieën: moeten, mogen en uitsloven. De gerechten in de categorie moeten zijn vooral simpel te maken, voor als je geen tijd of zin hebt om te koken. Bij mogen heb je wel zin om wat te koken, maar wil je niet al te moeilijk doen. De gerechten bij uitsloven, kan je bereiden als je bijvoorbeeld indruk wilt maken.’

Waarom wilde je een kookboek maken?
‘Sinds ik klein was, was ik al veel met koken bezig. Tijdens de coronatijd werd dit nog meer. Je verveelde je en had weinig te doen. Ik moest er wel goed over na denken, want het maken kost veel tijd. Maar voor mij woog dat niet op tegen het zelf creëren van iets wat uiteindelijk in de winkel komt te liggen.’

Waar kan ik het kookboek kopen?

‘Hij ligt eigenlijk in elke boekenwinkel en is ook te bestellen via bijvoorbeeld bol.com.’

Hebben de lessen van TNS je geholpen met het schrijven van het boek?
‘Absoluut! Sowieso de schrijflessen, waar we onder andere hebben geleerd hoe je artikelen schrijft, hebben mij geholpen met hoe ik de teksten moest maken. Ook aan het vak Graphic Arts heb ik erg veel gehad. Ik heb het kookboek deels zelf ontworpen. De lessen van fotografie heb ik ook gebruikt. Voor mijn gevoel zien veel kookboeken er heel gelikt uit, maar ik wilde juist een soort huiselijke stijl creëren. Ik heb bij TNS ook geleerd hoe ik met andere professionals samenwerk en hoe ik snel kan schakelen tussen verschillende vakgebieden.’

Hoe gebruik je je liefde voor koken bij opdrachten op TNS?
‘Ik ben nu voor mijn afstudeerproject bezig met een manier vinden om gezonde, maar ook leuke voeding te stimuleren bij mensen om zo gezonder te eten. Uit dit onderzoek blijkt al dat veel mensen uit comfort ongezond eten en daar wil ik graag verandering in brengen.’

Wil je na TNS verder in de culinaire wereld?
‘Jazeker. Ik zou graag meer content over koken maken, bijvoorbeeld in magazines, op Youtube of een Netflix-serie zoals ‘Ugly Delicious’. Ook heb ik stage gelopen bij 24 Kitchen, een TV zender die draait om koken. Ik wil hier zeker in verder gaan.’ Wat ga jij niet vergeten aan TNS? ‘Ik vond onze studiereis naar Madrid enorm leuk, die zal me lang bijblijven. Ook vond ik het Maatschappelijke Doelen Project in het eerste jaar enorm leuk. Dit was het eerste moment dat we met een team van niks iets gingen maken. Dan ga je bijvoorbeeld ook denken over hoe je zoveel mogelijk mensen aanspreekt.’

Hoe zou jij TNS beschrijven?
‘Op TNS wil iedereen elkaar helpen, waardoor het een heel open en leuke school is. Ook leer je veel van mensen uit verschillende vakgebieden, kennis die je later weer kunt gebruiken. Wanneer je je kansen grijpt op TNS leer je zo enorm veel, dat je alles wat je wilt kunt bereiken.’
 
Tekst door Jesse Buursma - 2de jaars student

Dat klinkt goed!
Benieuwd naar onze andere talents? Ambieer jij een carrière rondom marketing en communicatie? Wil je graag alles leren over ondernemen? Meld je nu aan voor de volgende open dag en ontdek wat The New School jou te bieden heeft.