Inschrijven bij TNS

Hoe kun je je aanmelden?

The New School is een kleine hbo en daarom is de aanmelding een persoonlijk proces.

De procedure is als volgt: de eerste kennismaking is op een open dag. Aanmelden voor de eerstvolgende open dag kan hier.
Na de open dag schrijf je je in voor een meeloopdag/proefstudeerdag(deel).
Hierna volgt een persoonlijk gesprek met een van ons. Hierbij nodigen wij je ouder(s)/verzorger(s) uit, mits zij (mede)verantwoordelijk zijn voor de financiën.
 Daarna zul je een reken- en een taaltoets maken. Deze toetsen moeten minstens met 2F behaald worden (op een schaal van 1F-2F-3F)

Wanneer je niet kunt wachten tot de eerstvolgende open dag is het uiteraard ook mogelijk om al eerder een proefstudeerdag/meeloopdag te komen doen of een persoonlijk gesprek aan te vragen.
We raden je aan om ons even te bellen, zodat we de beste manier kunnen vinden om met elkaar kennis te maken. 

Selectie & toelatingseisen

The New School hanteert als toelatingseis een diploma vwo/havo/mbo 4 (alle profielen) of een zogenoemde 21+ toets.

De 21+ toets wordt in overleg op The New School afgenomen.

Verder wordt er voordat het eerste studiejaar begint een reken- en een taaltoets afgenomen. Deze toetsen moeten met een 2F behaald worden (op een schaal van 1F-2F-3F)

Op tijd aanmelden

Omdat wij een kleine school zijn bieden we plek aan maximaal 50 studenten per studiejaar. Ben je zeker van je keuze, meld je dan zo snel mogelijk aan. Wanneer we vol zitten kom je op een wachtlijst te staan. 

Verlaat inschrijven

Afhankelijk van hoeveel aanmeldingen er zijn kun je je bij ons nog verlaat inschrijven. Omdat wij een particuliere opleiding zijn hanteren we niet de ‘1 mei regel’, maar geldt de 50-studentengrens. Dit betekent dat als jij in juni herexamens doet, je je daarna nog kunt inschrijven. Let op, dan moet er dus wel voldoende plek zijn. Verder geldt voor een verlate inschrijving dezelfde procedure, behalve dat een meeloopdag soms niet meer mogelijk is i.v.m. geen lesaanbod aan het einde van het studiejaar. Hiervoor in de plaats wordt soms een extra proefstudeerdag/avond georganiseerd, zodat je ook na afloop van het studiejaar de kans krijgt om de sfeer te proeven. Je kunt je natuurlijk ook alvast inschrijven, om verzekerd te zijn van een studieplek. 

Start van de opleiding

Het studiejaar start in de eerste week van september met een introductieweek waarbij de tweedejaars zich halverwege aansluiten voor gezamenlijke activiteiten.