TNS Talents |
Michelle Anrochte

Iedere TNS-student is anders. De ene heeft een passie voor fotografie, de ander is een data geek en weer een ander is een taartliefhebber. Zo ook eerstejaarsstudente Michelle Anrochte. Zij vertelt over haar baan bij taartenwinkel ‘Life of Pie’ en hoe zij de kennis die ze opdoet bij The New School in de toekomst in praktijk wil brengen.

Het begon allemaal met een verjaardagscadeau dat een passie ontketende.
Terwijl de meeste tienjarigen werden overspoeld met speelgoed en games, kreeg Michelle iets totaal anders van haar moeder: een taart van "Life of Pie". Dit geschenk introduceerde haar in de magische wereld van het taart bakken.
‘Die taart was anders dan alles wat ik eerder had geproefd’, zegt Michelle zich met een glimlach.
De fascinatie leidde tot workshops en thuisexperimenten. Michelle gaf een eigen draai aan taarten en ontwikkelde daarmee haar eigen stijl.. ‘Ik wilde iets voor mezelf creëren’, zegt ze, ‘dus begon ik te dromen van mijn eigen zaak’.
Maar zoals het vaak gaat, verliep het pad niet altijd zoals gepland. Haar eerste poging om een eigen bedrijf op te zetten, kwam niet helemaal van de grond. Toch was het niet het einde van haar droom. In plaats daarvan vond ze haar weg naar Life of Pie, een bekende bakkerij die is opgericht door twee getalenteerde vrouwen: Lauren de Vries.
Wat Michelle niet wist, was dat Lauren, de voormalige eigenaresse van Life of Pie, een oud-student was van The New School (TNS). Dit toeval opende nieuwe deuren voor Michelle. ‘Ik leerde zoveel van Lauren,’ zegt ze. ‘Niet alleen over bakken, maar ook over ondernemen. Hoe begin je, wat heb je nodig, hoe bouw je een merk op, al die dingen die essentieel zijn voor een succesvolle onderneming.’
Nu werkt Michelle bij Life of Pie en blijft ze haar vaardigheden verfijnen. Maar haar eigen ondernemersgeest is niet uitgebrand. ‘Ik wil mijn eigen bedrijfje verder uitbreiden,’ vertelt ze enthousiast. ‘Het begon als een hobby, maar het groeide uit tot iets groters. Mensen vroegen me om taarten te maken voor hun speciale gelegenheden en ik realiseerde me dat er potentieel was om hier meer mee te doen.’
Dankzij haar ervaring bij Life of Pie en de kennis die zij opdoet bij TNS, voelt Michelle zich goed voorbereid om haar eigen bedrijf te laten groeien. ‘Er is nog zoveel te leren,’ zegt ze bescheiden. ‘Maar ik ben vastbesloten om alles te ontdekken wat nodig is om mijn droom te verwezenlijken. Misschien zal ik me beperken tot taarten. De mogelijkheden zijn eindeloos.’
Voor Michelle is haar reis van verjaardagstaarten tot een eigen zaak een avontuur vol zoete verrassingen en nieuwe ontdekkingen. En met haar vastberadenheid en passie, lijkt de toekomst net zo smakelijk als haar heerlijke creaties.

Dat klinkt goed!
Benieuwd naar onze andere talents? Ambieer jij een carrière rondom marketing en communicatie? Wil je graag alles leren over ondernemen? Meld je nu aan voor de volgende open dag en ontdek wat The New School jou te bieden heeft.