TNS Talents: Tophockeyster Yasmin Geerlings

Tophockeyster Yasmin Geerlings combineert haar studie aan The New School met haar topsportcarrière bij Hurley. ‘TNS helpt mij met flexibele roosters omdat ik ook onder schooltijd moet hockeyen’. Welke lessen uit haar hockeywereld kan zij toepassen bij haar studie?

Van jongs af aan was het meteen duidelijk: Yasmin was snel en gespierd. Ideaal voor een carrière in de sport. ‘Toen ik 5 was, wandelde ik met mijn ouders door het Amsterdamse Bos. Hier was een open dag van hockeyclub Amsterdam en ik wist het meteen: ik wil gaan hockeyen’. Sindsdien heeft de hockey carrière van Yasmin een vlucht genomen. Van haar hele jeugd in het eerste team zitten, tot 5 keer landskampioen worden en spelen in Jong Oranje. ‘Ik ben altijd al spits geweest en heb altijd voor de doelpunten moeten zorgen’. Yasmin heeft haar fanatisme niet van een vreemde. ‘Mijn vader is ook sportief. Hij heeft zelf in de jeugd van Ajax gevoetbald. Ik heb ook precies zijn bouw en gedrevenheid overgenomen’.

Warm bad
Voordat Yasmin bij TNS terecht kwam heeft zij eerst een jaar communicatie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij maakte vorig jaar de overstap naar TNS. ‘Ik ben enorm blij met mijn keuze. De persoonlijke benadering hier past veel beter bij mij. Ook de gemotiveerde leraren die uit het bedrijfsleven komen en hun opgedane kennis aan ons kunnen overdragen spreekt mij aan. Iedereen kent elkaar hier en het gebouw binnenwandelen voelt als een warm bad’. TNS helpt Yasmin met het maken van aparte roosters waardoor zij iedere les alsnog kan volgen, ook als ze moet hockeyen onder schooltijd. Zij zegt dan ook dat de mensen van de administratie altijd klaar staan om je te helpen. ‘Ik ben blij dat ik door de flexibiliteit van TNS toch alle lessen kan volgen. Hierdoor kan ik met mijn medestudenten gezamenlijk naar een doel werken. Deze studie is voor mij ook echt een frisse wind, buiten hockey om’.

Gezellige sport
Yasmin moet soms ook dingen opofferen voor hockey. ‘Ik vind mijn sociale leven heel belangrijk, maar de dag voor een wedstrijd stel ik wel prioriteiten en kies ik voor de focus op mijn sport. Maar ik heb altijd hockey vriendinnetjes gehad die in hetzelfde schuitje zaten, waardoor het ook makkelijker was de avond voor een wedstrijd rust te nemen. Dat is ook het fijne aan een teamsport. Je sociale activiteiten beginnen al tijdens de training. Hockey is een gezellige sport waardoor ik niet vind dat ik echt dingen moet opofferen’. Maar Yasmin heeft de laatste jaren wel wat eye openers gehad. Zij vertelt dat je na je hockey carrière nog een lang leven voor je hebt die je goed moet benutten. ‘Ook buiten de sport moet je jezelf ontwikkelen. Er zijn nog zoveel andere dingen in het leven die je nodig hebt om gelukkig te worden. Hockey zal altijd een groot deel van mijn leven blijven, maar iedereen stopt ooit met topsport, ook ik. Daarom focus ik me nu ook erg op mijn studie bij TNS’.

Unique Selling Point
Yasmin heeft door de jaren heen veel geleerd bij hockey wat ze nu toepast bij haar studie. ‘Ik heb gedurende heel mijn topsportcarrière in veel verschillende teams gespeeld waardoor ik heb geleerd hoe ik mezelf goed kan aanpassen. Dit komt ook goed van pas bij deze opleiding. In het eerste jaar heb ik in 4 verschillende klassen gezeten zodat ik gewoon alle lessen kon volgen. Ik kan goed omgaan met verschillende soorten mensen’. Ook vertelt Yasmin dat zij door hockey goed bestand is tegen druk. ‘Bij hockey heb ik altijd de beste versie van mezelf moeten laten zien en mensen verwachten altijd iets van je. Ik heb in de praktijk dus goed geleerd met druk om te gaan. Wat ik opnieuw bij TNS kan toepassen’. Als laatste weet Yasmin goed hoe zij zich moet onderscheiden ten opzichte van anderen. ‘Je moet bij hockey een unique selling point hebben en jezelf onderscheiden, wat je ook in de marketing nodig hebt. Hier ben ik van jongs af aan al mee bezig: op een hoog niveau blijven presteren. Gelukkig wordt je bij TNS ook gestimuleerd het beste uit jezelf te halen. Zo probeer ik altijd creatief te zijn. Zowel bij marketing als in het veld’.

Als aan Yasmin wordt gevraagd waar zij zichzelf over 5 jaar ziet, denkt zij dat hockey nog steeds een onderdeel van haar leven zal zijn. ‘Maar mijn energie steek ik ook in een succesvolle marketing- en communicatie carrière. Ik wil op beide gebieden succesvol zijn en er plezier in hebben. Ik hoop op een baan waar ik al mijn creativiteit wat bij TNS versterkt wordt, in kwijt kan.


Door: Estelle De Boeck
Dat klinkt goed!
Benieuwd naar TNS? Ambieer jij een carrière rondom marketing en communicatie? Wil je graag alles leren over ondernemen? Meld je nu aan voor de volgende open dag en ontdek wat The New School jou te bieden heeft.