Actualiteiten en Trends

In het eerste jaar wordt het vak Maatschappij & Cultuur gecombineerd met het vak Actualiteiten & Trends. De combinatie van deze vakken is een basis voor je brede algemene ontwikkeling. Inzicht in actualiteiten & trends is meer dan een pré in het vakgebied marketingcommunicatie.

Jaar 1

In jaar 1 leer je de actualiteiten geregeld te volgen en te selecteren op nieuwswaarde. Naast het volgen van het lopende nieuws, bespreken we ook grote achterliggende thema’s waaronder: milieu, demografie, globalisering, recessie. Bij het volgen van het nieuws is ‘mediawijsheid’, een kritische houding tegenover de massamedia, onontbeerlijk. Zo leer je steeds zelfstandiger om patronen te herkennen in de stortvloed van informatie.

Bij actualiteiten word je niet alleen getest op je kennis van wat er speelt in de wereld. Maar ga je ook met maatschappij & cultuur de diepte in om erachter te komen wat de oorzaak is van situaties die nu spelen.
Joost Gramsbergen
Na afronding van de studie geschiedenis trok ik naar Amsterdam om les te geven. Sinds 1988 geef ik les op The New School. Aangezien ik een nieuwsgierige alleseter ben van informatie kan ik veel van mijn interesses kwijt in de lessen voor de school.