TNS Teachers
Frank Pynenburg

                                          ‘Het gaat niet alleen om het resultaat, maar ook hoe je daar komt’


De TNS Teacher die wij vandaag interviewen is Frank Pynenburg. Hij geeft sinds 2020 les op The New School en is ook stage- en afstudeerbegeleider. Daarnaast werkt hij al ruim twintig jaar in de marketingcommunicatie aan zowel de bureaukant als bij grote merken. ‘Leuke dingen doen, met leuke mensen, in een leuke omgeving, met leuke resultaten’ is het motto van Frank.

Welke vakken geeft u op TNS en wat houden deze in?
‘Ik geef het vak marketingcommunicatie. De betekenis daarvan is het beïnvloeden van kennis, houding en gedrag van de consument of handel in het voor het marketingbeleid gunstige richting. Op TNS leer ik studenten hoe ze, door het maken van een marketingcommunicatie-canvas, een communicatieprobleem kunnen analyseren en hoe ze daarvoor een volledig marketingcommunicatieplan kunnen ontwikkelen.

'Ik hoop studenten te begeleiden in hun ontdekkingstocht, zodat ze hun eigen visie op marketingcommunicatie gaan ontwikkelen. Om dit te bereiken doen we veel praktijkoefeningen en bespreken we eigen voorbeelden, waardoor je aan het einde van het vak veel stof heb toegepast. Zo zorg ik dat studenten ook echt wat leren en kunnen. Ik ben niet een docent die gewoon maar vertelt hoe het zit. Ik ga met studenten het gesprek aan en probeer zo te zorgen dat we samen dieper de stof in duiken. Ik hoop dat studenten met plezier in de lessen zitten en er ook wat van opsteken.

‘Ook ben ik stagebegeleider. Hier zorg ik ervoor dat studenten het maximale uit hun stage kunnen halen en dat ze beoordeeld worden op hun prestaties. Voor de studenten ben ik hun aanspreekpunt als ze die nodig hebben. Ook ga ik twee keer op stagebezoek bij de studenten, waardoor ik een beter gevoel krijg bij de verschillende stages. 'Om bij veel verschillende bedrijven een kijkje te nemen is voor mij erg leuk.’

Wat voor werk doet u naast het docent zijn?
‘Ik heb ook nog een echte baan zeg ik altijd;) Lesgeven doe ik vooral omdat ik het leuk vind en er zelf ook heel veel van leer. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf, ik verhuur mezelf als marketing communicatie specialist. Zo ben ik nu bezig bij een softwareapplicatie bureau, daar help ik met de sales en marketing. Ik heb al een aantal bedrijven helpen opstarten of zelf opgestart. In het verleden ben ik ook partner geweest in een gamestudio. Ik zoek iedere keer leuke klussen uit en zit dus eigenlijk geen moment stil. Ik werk altijd volgens de gedachte: leuke dingen doen, met leuke mensen, in een leuke omgeving, met leuke resultaten. 'Het gaat niet alleen om het resultaat, maar ook hoe je daar komt.’

Hoe ziet uw privéleven eruit?
‘Ik ben vader van twee kinderen, dat zijn beide voetballers, dus ik ben veel op het voetbalveld te vinden. We bezoeken ook regelmatig voetbalwedstrijden. Ik kom uit Rotterdam, zoals bij veel studenten bekend, dus daar is voetbal nu hartstikke leuk.’

Wat vind u het leukste aan TNS?
‘The New School' is een heel kleinschalige opleiding, waardoor iedereen elkaar kent. Als docent leer je je studenten ook echt kennen. Ik ben ook altijd heel geïnteresseerd in wat voor studenten ik voor me heb zitten, waar ze vandaan komen, wat houdt ze bezig. Het is dus heel persoonlijk.
Daarnaast krijg je een heel mooi diploma voor een vakgebied dat nooit stilstaat, wat super gaaf is.’
Dat klinkt goed!
Benieuwd naar onze andere docenten? Ambieer jij een carrière rondom marketing en communicatie? Wil je graag alles leren over ondernemen? Meld je nu aan en ontdek wat The New School jou te bieden heeft.